Diş eti kanamasının en temel sebeplerinden birisi diş eti iltihabıdır.Vakaların çoğunda, tedavisi diş hekimi tarafından yapılan diştaşı temizliği, küretaj ve etkin ağız hiyen eğitimidir.

Hayir.Bunun yerine seker-cikolata benzeri besinleri aksam yemegi sonrasi tatli bir hediye olarak dusunebiliriz, yatmadan once disleri fircalamak uzre..

Ortodontik bozuklukların erken teşhis ve tedavisi tabi ki de önemlidir fakat yine de ortodontik tedavi her yaşta yapılabilir.

Özellikle alt çene diş enfeksiyonları kulak ağrısı yapabilir.Teşhis ya da tedavi edilemeyen kulak ağrısı şikayetleri için kulak burun boğaz ve diş doktorları arasında koordineli bir çalışma vardır.

tabi ki, evet. Sut dislerinin gorevi cignemek ve alttan ana disi gelene kadar ona yer tutmaktir.Eger bir sut disi erken curumus ise geciktirmeden dolgu ya da gerekli durumlarda kanal tedavisi yapilmalidir.

Dis agrisi ceken hamile bir bayanin yapabilecegi en buyuk yanlis agriya kendi basina katlanmaya calismasi olur. Rontgen cekmek disinde bir cok dis tedavisi dis hekimi ve kadin dogum doktorunun ortak bilgi ve kontrolunde yapilabilir.

Dis dolgularinin degisimi icin kesin bir sure yoktur.Olmasi gereken, dis hekiminin butun disleri 5-6 ayda bir kontrol edip karar vermesidir.

Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) ve Amerikan Dişhekimleri Birliği’nin (ADA) son bilimsel raporlarında amalgam diş dolgularının bireylerde civa ile ilişkilendirilebilecek yan etkiye neden olmadığı anlaşılmıştır.

Diş beyazlatıcı ajanlar değişik oranlarda fiziksel ya da kimyasal aşındırıcı içerir. Bu maddeler ancak hekim kontrolünde zarar vermeden kullanılabilir. Aynı yoğunluktaki bir ilacı hasta tek başına kullandığında zarar görürken bazı firmaların hastanın tek başına kullanabileceğini iddia ettikleri ürünler ise zararsız olmak adına az etken madde içerdiği için etkisiz olurlar. Özetle dişlerinizi evde kendiniz beyazlatamazsınız.

Çay kahve lekeleri her gün düzenli diş fırçalayan bireylerde kalıcı renklenme oluşturmaz. Yoğunlaşan lekeler ise diş taşı temizliğini takiben hekim tarafından polisaj ile uzaklaştırılabilir.

Beslenme sonrası temizlenmeyen gıda artıkları diş plağına sebep olur. Temizlenmeyen diş plağına tükrükteki minerallerin çökelmesi ile diştaşı(tartar) oluşur. Bu safhadan sonra diş taşı fırça ile çıkarılamaz.

Etkin bir şekilde, hekim tavsiyesimne uyarak günde iki kez yapılan diş fırçalama yeterli olur.

Esasen fiziksel olarak diş fırçası ve diş ipi ile yapılan temizlik daha önemli ve gereklidir. Ağız gargarası ya da ticari şekli ile ağız çalkalama suyu kullanımının zararı olmadığı gibi, zorunlu değildir.

Kendi karakteristik kokularının kullanım esnasında hissedilmesi dışında kalıcı bir koku bırakmaz.

Esas olan dişlerin temizlenecek duruma gelmesini, diş taşı oluşumunu engellemek için düzenli ağız bakımı yapmaktır. Bununla birlikte gerekli olan altı ayda bir diş hekimi kontrolüne gitmektir. Muayene sırasında bir ihtiyaç görülür ise temizlik önerilir.

Tekrar eden aft oluşumunun birden fazla ve çoğunlukla birbirinden ayırd edilemeyen sebepleri vardır. Bunlar; Allerjik mukoza, yabancı cisim reaksiyonları, küçük travmalar, beslenme düzensizlikleri, vitamin eksiklikleri, stres, bağışıklık sistem düzensizlikleri, Behçet hastalığı gibi sendromlar olabilir.

İmlant üzerine yapılan dilşin renk seçimi karşıt ve yan dişlerin rengine göre belirlendiği için konuşurken fark edilmez.

Dişler mikroskobik olarak(gözle görülmeyen) küçük delikli bir yüzeyden oluşur. Bu çoksayıda küçük delik ve kanallar diş sinirini dış ortama, soğuk yiyecek ve içeceklere karşı hassas kılar.

Evet, dil yüzeyinin süpürme şeklinde fırçalanması bakteri yoğunluğunu azaltır. Ağız kokusu ve benzer şikayetler azalır.

Olabilir. Özellikle alt dişlerin enfeksiyonu boğaz bölgesine yayılabilir. Alt dişlerin şiddetli ağrıları kulakta da hissedilebilir.

Teorik olarak bun gerektiren bir şey yoktur. Yalnız, dişlerin ilk sürmesi ile birlikte genelde aileler diş bakımına erken dönemde gerekli özeni gösteremediklerinde dişler göreceli olarak erken çürümeye başlar.

Genel ve basit bir cevap vermek gerekirse; ”keyfinize göre” Diş fırçalamada esas olan fiziksel temizliğin etkin bir yöntemle yapılmasıdır. Düz saplı, düz kıllı bir diş fırçası bile kuralına göre kullanıldığında yeterlidir. Aksi önerilmediği sürece orta sertlikte(medium) kıllı fırça seçilebilir. Macunla ilgili ise aksi önerilmediği müddetçe kokusu ve tadı hastanın hoşuna giden, fırçalamaya özendiren diş macunu seçilebilir.Diş hassasiyeti bu konuda bir istisnadır. Değişik firmaların bu şikayete yönelik ürünleri genelde, bir ölçüde faydalı olabilmektedir.

Bildiğimiz ve karşılaştığımız bir zararı görülmemiştir. Belli bir firmanın belli bir ürününe özel şikayet ya da durum varsa bu ayrıyetten konuşulmalıdır.