Hayatımız boyunca dişlerimizin geçirdiği fizyolojik değişimler, darbe (travma) sonucu dişin içindeki canlı dokunun ölmesi, dolgu, dişlerin geliştiği sırada antibiyotik kullanımı, kanal tedavileri, tütün, kahve, çay, alkol kullanımı gibi nedenlerden dolayı dişlerimiz doğal ışıltısını ve beyazlığını kaybetmektedir. Modern toplumlarda bireyler dişlerinin görünümünü önemser, hatta dişlerdeki şekil ve renk bozuklukları kişilerde psikolojik rahatsızlıklara kadar varan problemlere sebep olabilir. Diş hekimliğinde estetik ve restoratif maddelerin gelişmesiyle pek çok renk, şekil, konum bozuklukları kolaylıkla çözümlenebilmektedir. Renklenmiş dişlerin beyazlatılması (bleaching), diğer restoratif metotlara kıyasla daha ucuz, pratik ve zararsızdır.

Hasta muayeneye geldiğinde ihtiyaçları ve istekleri diş hekimlerimiz tarafından değerlendirilir ve hangi tip beyazlatma yönteminin daha uygun olacağı belirlenir.

En çok bilinen üç yöntemi vardır.

EV TİPİ BEYAZLATMA

Ev tipi beyazlatma da hastadan önce diş ölçüsü alınır ve ona göre plak yapılır. Daha sonra o plak içerisinde hazneleri dolduracak şekilde beyazlatma ajanı hastaya temin edilir. Hastaya temizleme yönteminin nasıl kullanılacağı ve  ne sıklıkla kullanılacağı anlatılır. Hasta temizleme yöntemi uygulandıktan sonra belirli periodlarda hekim tarafından diş hassasiyeti ve beyazlık oranı değerlendirilir.

OFİS TİPİ BEYAZLATMA

Ofis tipi beyazlatma, kliniğimizde hekilerimiz tarafından uygulanmaktadır. Ev tipine göre daha konsantre bir beyazlatma ajanı, gerekli tedbirlerden sonra hekim tarafından uygulanır. Hassasiyete ve hekimin takdirine göre belirlenen süre ağızda durur. Ağızda hassasiyetin oluşup oluşmaması ve beyazlatma oranına göre aynı gün içerisinde tekrar uygulanabilir.

KOMBİNE BEYAZLATMA

Bu yöntemde ev tipi ve ofis tipi uygulama aynı zamanda uygulanır. Özellikle hastanın zaman konusunda sıkıntısı varsa çok daha hızlı bir beyazlatma sağlar.

Yorum Yap